Titulok Neopravnený zásah OZ k zavedeniu evidencie PH, vo vsťahu k súťažiam PP
Autor: Zdenko Žofaj
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 66 results
1
AM
Anton Morvay
13.01.2011, 23:45
A dostal ste e-mail napísal som tam aj t.č. ?
ĽJ
Ľudovít Jančok
13.01.2011, 23:39
Tonko ja nespochybňujem Tvoj názor na súťaž, ba dokonca sa s nim aj viem stotožniť, ale koľkí ešte? Tu je problém, ktorý sa vyrieši až chovatelia vyspejú, ak do vtedy niaky zostanú. Ja to vidím Anton že táto naša plodná debata bude plodnejšia keď prídem pre... veď vieš v čom je pravda. Zdravím .
AM
Anton Morvay
13.01.2011, 23:23
A ešte keď už som sa rozpísal, čo je to za kat. výkon za rok/dva . Príklad :
Môj holub bude letieť 3krát Aš 505 km niekde v 10% a susedov tiež 3 krát Aš niekde v 18% len on býva o záhradu ďalej cca 50m a bude predo mnou.
Pítam sa , je to tiež spravodlivé ???
AM
Anton Morvay
13.01.2011, 23:15
Pán Jančok mne nejde o nič iné len o spravodlivosť ako pre prvého tak aj pre posledného alebo aj pre toho uprostred. A čo sa týka toho že kto je slabší ? Nuž povedal by som to tak čo robí ten kdo je prvý ? Aké má holuby ?
Skúsim hladať chyby a snáď aj ja budem o rok lepší.
ĽJ
Ľudovít Jančok
13.01.2011, 23:09
Pán Buček Vy si vykáte?
ĽJ
Ľudovít Jančok
13.01.2011, 23:02
Tonko ten ktorý je prvý napísaný, a každý to tak berie. Nechcel som tieto slová napísať, ale musím. Holubárenie je kolektívny šport, a v tomto kolektíve súťažia hráči všetkých skupín, naraz, lebo nik si pred sezonou nepripustí, že je slabší ako vlaňajší majister. Tento názor nikomu nemožno vziať, lebo všetci platíme rovnako. Keby ale prvých príklad poviem 2O chovateľov v OZ platilo o 2OO eur viac ako ostatní, mohli by teoreticky mať aj iné názory, a nároky. O úrovni chovateľov sa ani neopovážim hovoriť, aby som nikoho neurazil. Moja skúsenosť je taká, keď niekomu povieš pravdu, už je o jedného menej. Bohužiaľ každý si musí nájsť svoju súťaž aby bol ako tak spokojný a aby ho to tešilo. Veď heslo znie, keď nie teraz , tak na rok určite. Zdravím.
AM
Anton Morvay
13.01.2011, 22:53
Možno na to aby sme mohli legálne nosiť holuby z BE , NL, DE, ale niekedy aj s chorobami. Aj keď máme lieky no zase niekedy aj prevencia nie je Zlá.
EB
Eduard Buček
13.01.2011, 22:47
Pán Jančok aj zo socializmom sme boli relatívne spokojný, tak načo sme chceli zmenu ?
AM
Anton Morvay
13.01.2011, 22:39
Pán Jančok, uvediem príklad práve pre toho 35-teho: chovatel na 33 mieste bude mať 5 krát holuba na 120 mieste za 30 bodov a raz bude mať na 99 mieste za 40 .
Chovateľ na 35 mieste bude mať 5 krát holuba na 115 mieste tiež za 30 bodov a raz bude mať holuba na 100 mieste za 38 bodov.
Otázka kto je lepší ???
ĽJ
Ľudovít Jančok
13.01.2011, 22:39
Zdravím Vás, ako chcete vnútiť Váš názor chovateľom, ktorí idú príklad 3O, a viac rokov jednou cestou, a sú relatývne spokojní? Veď ale tých je večšina v každej OZ. Som na to zvedavý. Aby ste boli v obraze, robil som funkcie v každej zložke holubárskeho športu bez chválenia, ale rád sa poučím. Zdravím.
EB
Eduard Buček
13.01.2011, 22:38
Miro aj to sme mali keď som bol vo funkcii a nazval som to tipovaciá súťaž.
ale aj to sa zrušilo.
ML
Miroslav Luhovy
13.01.2011, 22:33
Edo,ak chcete urobiť motiváciu tak dajte sériu 2/2 a šancu bude mať úplne každý a nemusíte vymýšlať rôzne majstrovstvá.
EB
Eduard Buček
13.01.2011, 22:28
Dobrý názor ale pre tých čo sú trochu slabší sa dá na motiváciu urobiť trebars malé majstrovstvo, ako som písal v mojom prvom príspevku. Či nie ?
Keď sa chce tak sa dá všetko ,len treba premýšľať ,ako upútať obidve skupiny.
A patrične odmeniť aj jedných aj druhých a je po probléme.
EB
Eduard Buček
13.01.2011, 22:26
Dobrý názor ale pre tých čo sú trochu slabší sa dá na motiváciu urobiť trebars malé majstrovstvo, ako som písal v mojom prvom príspevku. Či nie ?
Keď sa chce tak sa dá všetko ,len treba premýšľať ,ako upútať obidve skupiny.
ĽJ
Ľudovít Jančok
13.01.2011, 22:16
Pán Buček, Máte v OZ súťaže aj na body aj na koeficienty? Ak áno, nuž si prosím vyberte a pretekajte. Koľko je v každej OZ tých prvoligových hráčov? Nezabúdajte ctení páni že na nich musí aj niekto robiť. Bez holubov nie sú ani body, ani koeficienty. V konečnom dôsledku si myslím že tí nosiči vody ako by povedal Milanko sú asi najdôležitejší. Ešte šťastie, že nádej je nevyčerpateľná.Večšina chovateľov závodí pre umiesnenie v súťaži o majstra OZ, aj keď o 35miesto. Táto súťaž ich núti nasádzať do konca závodov, a preto sa zamyslite, a odpovedzte mi na tento názor, čo je lepšie, keď začne pretekať lOO chovateľov a skončí ich 95, alebo keď v polovici 6O zo lOO skončí, lebo zistí že na koeficienty nemá? No čo už aj takýto názor musíte prežgrieť, lebo je to holá pravda, alebo nie? Zdravím zase všetkých.
LZ
Ladislav Zubaj
13.01.2011, 22:05
Edo má pravdu slovíčko lebo je čarovné.
EB
Eduard Buček
13.01.2011, 22:02
Miro máš pravdu ,ale aj mi budeme starý a potom to zase neprejde pre nás že tomu nerozumieme ? Rád by som s Tebov to prekonzultoval no ale toho roku po dlhých rokoch nejdem na CV. /mám inú povinnosť /
Tak ak niekedy inokedy.
Nech sa vám na CV darí.
ML
Miroslav Luhovy
13.01.2011, 21:52
Ano na koeficienty by to bolo spravodlivejšie i keď poradie by bolo plus mínus rovnaké,ale neviem si predstaviť našich starších chovateľov ako by sa v nich zrientovali.U nás mal svojho času celkom dobrý nápad Pišta Majstrík,ale o tom môžeme podebatovať na výstave.
AM
Anton Morvay
13.01.2011, 21:51
Prečo ? Skúste konkretizovať.
ĽJ
Ľudovít Jančok
13.01.2011, 21:46
Zdravím Tonko ty chceš aby nás v OZ ostalo lO ?
« Predchádzajúca
Showing 1 to 20 of 66 results
1